latinica  ћирилица
12/02/2017 |  14:01 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Leonardo: Igrao bih za Srbiju

Napadač Partizana Brazilac Leonardo istakao je da bi rado igrao za Srbiju ako bi dobio državljanstvo i poziv selektora.
Leonardo (Foto: StarSport) -
Leonardo (Foto: StarSport)

Leonardo je obilježio jesenji dio sezone u Superligi Srbije jer je sa 12 golova predvodio Partizan i donio crno-belima pobjedu u "vječitom" derbiju.

"San mi je da bar na prijateljskoj utakmici obučem dres Brazila, ipak, znam da je to jako teško. Nikad se ne zna šta nosi dan šta noć, ali mislim da bih prihvatio ponudu Srbije da zaigram za reprezentaciju", rekao je Leonardo.

Tokom januara se o njemu uglavnom priča o potencijalnom odlasku iz Partizana.

"Ostajem najviše zahvaljujući direktoru Ivici Ilievu i navijačima, to mogu da kažem sa velikom sigurnošću, iako postoje još neke opcije za odlazak. Imao sam ponude raznih klubova, ne bih o imenima. Јedno je sigurno: to što sam mogao da odem, a nisam, neće  seodraziti na moje igre. Da zavisi samo od mene, ostao bih pet-šest godina u klubu", kaže Leonardo.

Otišao ili ostao, "grobari" će ga pamtiti po pomenutom golu u derbiju.

"Pričali su mnogi o derbiju, ali nisam znao šta mogu da očekujem. Vidio sam da su svi supermotivisani i bilo mi je jasno je da je to najvažniji događaj u srpskom fudbalu. Sada će mi biti lakše kada znam o čemu se radi i moram da priznam da mi je žao što se ne igra odmah u prvom kolu. To mi je najvažniji pogodak u karijeri", kaže Brazilac.

Između Ronalda, Ronaldinja i Nejmara bira Ronalda.

Izvor: B92