latinica  ћирилица
13/02/2017 |  10:05 | Autor: RTRS

Ove sedmice više sunca i toplije

Vrijeme u Republici Srpskoj tokom ove sedmice biće stabilno, jutarnji mraz postepeno će slabiti i biće više sunčanih intervala, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Meteorolog Igor Kovačić rekao je da će zbog niske oblačnosti ili magle u kotlinama biti nešto niža temperatura vazduha, u odnosu na ostale krajeve.

Sutra će, nakon slabog jutarnjeg mraza, te česte pojave magle na sjeveru i istoku, tokom dana biti postepeno toplije i sa više sunca.

Ponegdje na sjeveru i istoku magla i niski oblaci će se zadržavati i tokom dana, i u tim krajevima će biti svježije.

Јutarnja temperatura iznosiće od minus četiri do minus jedan, a najviša dnevna od pet do 10, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 15. februara, jutro će biti vedro, osim u pojedinim predjelima na sjeveru i istoku gdje će prolazno biti magle, a tokom dana sunčano sa malo oblaka i toplije.

Јutarnja temperatura iznosiće od minus pet do minus dva, a najviša dnevna od sedam do 12, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih, u kotlinskim mjestima sa maglom oko četiri stepena.

Vedro jutro, te sunčano i prijatno toplo vrijeme za ovo doba godine, očekuju se i u četvrtak, 16. februara.

Јutarnja temperatura biće od minus četiri do minus jedan, a najviša dnevna od osam do 13, na jugu oko 16 stepeni Celzijusovih.

I u petak, 17. februara, biće vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, i dalje sa maglom u kotlinama i oko rijeka.

Tokom dana biće sunčano i prijatno toplo za ovo doba godine.

Јutarnja temperatura iznosiće od minus tri do dva stepena, a najviša dnevna od osam do 13, na jugu oko 16 stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme, sa rastom jutarnje temperature, očekuje se i u dane vikenda, 18. i 19. februara.

Izvor: Srna