latinica  ћирилица
13/02/2017 |  11:18 | Autor: RTRS

NSRS sutra o Nacrtu zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda kojim se uređuje opšta bezbjednost proizvoda na tržištu, rečeno je danas Srni u ovoj instituciji.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Nacrtom zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda uređuju se kriterijumi za ocjenjivanje usaglašenosti proizvoda sa opštim zahtjevom za bezbjednost.

"Uređuju se i obaveze proizvođača i distributera, način informisanja i razmjene informacija u vezi sa opasnim proizvodima i rizicima takvih proizvoda za potrošače i druge krajnje korisnike, kao i vršenje nadzora na tržištu", navodi se u obrazloženju zakonskog rješenja.

U nastavku sjednice poslanici će razmatrati Nacrt zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Nacrt zakona o rudarstvu.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o Nacionalnom parku "Drina", Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama.

U prvom dijelu 16. redovne sjednice, koji je okončan u četvratk, 9. februara, poslanici su usvojili izvještaj Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu referenduma na pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao dan Republike Srpske?" i Zakon o željeznicama Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova.