latinica  ћирилица
13/02/2017 |  15:31 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Predsjednica Hrvatske i Cedevita žale zbog napada

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je napad na navijače Partizana u Zagrebu, kao i svaki oblik nasilja i netrpeljivosti.
Partizan - Cedevita (Foto: StarSport) -
Partizan - Cedevita (Foto: StarSport)

U saopštenju pres službe navodi se da predsjednica Hrvatske očekuje brz završetak istrage i utvrdđvanje stvarnih motiva napada, kao i kažnjavanje počinitelja.

"Predsednica apeluje na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage da se ne bi podizale tenzije u javnosti", ističe se u saopštenju.

Grabar Kitarović osudila je premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana, kao i vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub.

Hrvatska policija saopštila je jutros da je privela jednu osobu koja je učestvovala u napadu huligana na navijače košarkaškog kluba Partizan, poslije utakmice Cedevite i Partizana u Zagrebu.

KK Cedevita: Žao nam je

Hrvatski klub Cedevita osudio je i žali zbog napada huligana na navijače Partizana poslije utakmice dva tima u Zagrebu.

"Žao nam je zbog incidenta koji je, nakon odlične utakmice u pozitivnoj atmosferi, izazvala nekolicina huligana u ugostiteljskom objektu u blizini dvorane. Ponosni smo na sportski duh koji vlada na našim utakmicama i oštro osuđujemo svako nasilje, na terenu i van njega. Nasilje stoji direktno protiv svega što sport predstavlja, a mi predstavljamo sport. Žao nam je što je incident zasjenio veliki sportski događaj", navodi se u saopštenju Cedevite.

Prema pisanju hrvatskih medija, 45 minuta poslije meča u jednom kafiću letjele su čaše i betonski blokovi, dok je jedan navijač Partizana zadobio povrede glave.

Izvor: B92