latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:16 | Autor: RTRS

CG: Katnić hoće da hapsi Mandića i Kneževića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić zatražio je od Skupštine Crne Gore odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Luiđ Škrelja rekao je da će odbor danas raspravljati o skidanju imuniteta poslanicima DF-a.

Na sajtu Skupštine navedeno je da je riječ o razmatranju zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora poslanicima Mandiću, koji je i jedan od lidera DF-a, i Kneževiću zbog krivičnog djela "stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja".

Mandić je prošle sedmice pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da hitno smijeni Katnića.

- Taj čovjek je postao opasnost za sve u Crnoj Gori i zato je Stanković dužan da što prije razriješi dužnosti Katnića - poručio je tada Mandić.

Mandić je najavio i da će odgovor DF-a na optužnice protiv njegovih članova zbog dešavanja uoči 16. oktobra biti poznat ako one budu podignute.

Izvor: SRNA