latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:43 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

CЈB Bijeljina: Zabilježen manji broj prekršaja i krivičnih djela (VIDEO)

Stanje bezbjednosti u januaru je izuzetno dobro na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Bijeljina , rekao je načelnik ovog centra Žarko Ćosić.
CЈB Bijeljina - Foto: RTRS
CЈB BijeljinaFoto: RTRS

Zabilježen je manji broj prekršaja i krivičnih djela, a visok je i procenat rasvijetljenosti svih djela.

S obzirom na to da se Bijeljina nalazi u blizini granice, u proteklom periodu nadležnim tužilaštvima je prijavljen i predat određeni broj lica koja su počinila takozvana krivična djela u tranzitu.

- Apelujem na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine kao i da prijave policiji kretanje sumnjivih i nepoznatih lica ili vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje očigledno mala frekvencija kretanja vozila i lica, rekao je Žarko Ćosić, načelnik CЈB Bijeljina.

Koeficijent rasvijetljenih krivičnih djela protiv imovine je oko 75 odsto. U januaru je zabilježeno 71 krivično djelo.

- Nadležnim tužilaštvima je podnijeto 72 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 62 lica od čega je 12 lica povratnika u izvršenju krivičnih djela i jednog maloljetnog lica, istakao je Darko Kovrlija, načelnik kriminalističke policije CЈB Bijeljina.

Broj saobraćajnih nezgoda za 25 odsto manji je u odnosu na isti period prethodne godine, dok je na području ovog centra radar" Ramer 10" zabilježio veliki broj prekršaja.

- U prvih šest dana rada ovim uređajem registrovano je preko hiljadu i po prekršaja prekoračenja brzine. Mjerenje brzine kretanja ovim uređajem na području CЈB Bijeljina će se nastaviti do 19. februara, dodao je Stjepan Terzić, načelnik Sektora policije CЈB Bijeljina.

Za oko 67 odsto je smanjen broj maloljetnika kao izvršilaca krivičnih djela.