latinica  ћирилица
14/02/2017 |  09:26 ⇒ 16:33 | Autor: RTRS

Čestitke povodom obilježavanja Dana boraca i Prvog srpskog ustanka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas svim borcima Republike Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.
Dan borca (foto: mokrolive.info) (iz arhiva) -
Dan borca (foto: mokrolive.info) (iz arhiva)

„U svoje lično ime i u ime građana Republike Srpske zahvaljujem se svim onima bez čije borbe i nesebičnog žrtvovanja ne bi bilo ni Republike Srpske.Posebnu zahvalnost iskazujemo onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku, njenu slobodu i mir.Sa najboljim željama za mnogo uspjeha u budućnosti, još jednom vam čestitam praznik i želim svako dobro“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca i Dan Prvog srpskog ustanka.

Čubrilović je u čestitki istakao da će Narodna skupština Republike Srpske, kao i do sada, učiniti sve da prava boraca i ratnih vojnih invalida budu poštovana i zakonima regulisana na najbolji mogući način.

"Institucije sistema moraju da stvore još kvalitetniji i efikasniji okvir koji će vama, koji ste najzaslužniji za stvaranje i opstanak Republike Srpske i odbranu srpskog naroda u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, omogućiti ostvarivanje zakonom propisanih prava i bolje životne uslove", naveo je predsjednik Narodne skupštine u čestitki BORS-u.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

„U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vama i svim borcima najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Uloga i značaj koji su borci dali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske su nemjerljivi i obavezuju nas da čuvamo i jačamo Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku.

Za sve nas u Srpskoj ovo je dan kada se sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo.


Vlada Republike Srpske, uprkos izazovima sa kojima se susreće, čvrsto je opredjeljena da, u saradnji sa organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, nastavi da se angažuje na rješavanju problema boračke populacije i poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Očuvanje Republike Srpske i zaštita prava svih kategorija stanovništva koje su učestvovale u stvaranju Srpske ostaje trajna obaveza i opredjeljenje institucija“, navodi se u čestitci predsjednice Cvijanović.