latinica  ћирилица
14/02/2017 |  10:43 ⇒ 11:19 | Autor: RTRS

Radojičić: Do 28. februara naći rješenje za Toplanu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da će Gradska uprava najkasnije do 28. februara uputiti Skupštini grada prijedlog za rješavanje problema gradske Toplane koja je suočena sa gubicima koji premašuju 80 miliona KM.
Igor Radojičić na sastanku sa direktorima gradskih preduzeća - Foto: SRNA
Igor Radojičić na sastanku sa direktorima gradskih preduzećaFoto: SRNA

Na sastanku sa direktorima gradskih preduzeća i ustanova u nadležnosti grada, Radojičić je naveo da će predloženo rješenje biti u formi zakupa ili strateškog partnerstva, uključujući prelazak na jefitiniji energent za toplifikaciju grada, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radojičić je naglasio da nova gradska administracija, osim za Toplanu, pokušava da pronađe rješenje i za probleme sa kojim se suočava Zavod za izgradnju Banjaluka, te reorganizovani Centar za selo i Radnički univerzitet.

- Naš cilj nije da ZIBL koji je nakon Toplane jedan od najvećih gradskih problema, ode u stečaj, nego da pronađemo rješenje za njihov opstanak na tržištu, ukoliko je to moguće - rekao je Radojičić i dodao da se ovo preduzeće suočava sa velikim gubicima i "hroničnim nedostatkom posla".

Govoreći o Radničkom univerzitetu, Radojičić je naveo da posebna radna grupa koja sagledava stanje u ovoj ustanovi ima zadatak da do 31. marta podnese izvještaj u kojem će jasno precizirati da li bi ova ustanova trebalo da bude ukinuta, kako je to prvobitno planirano.

Radojičić je direktorima gradskih preduzeća i ustanova poručio da je neprihvatljivo svako eventualno stvaranje finansijskih obaveza izvan okvira usvojenog budžeta.

Izvor: SRNA