latinica  ћирилица
14/02/2017 |  10:56 ⇒ 15:17 | Autor: RTRS

Čubrilović: Podrška institucija Srpske rukovodstvu Višegrada (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Višegradu da će rukovodstvo te opštine imati podršku svih institucija Srpske u realizovanju zacrtanih ciljeva u narednom periodu.
Višegrad: Nedeljko Čubrilović i Pero Petrović - Foto: SRNA
Višegrad: Nedeljko Čubrilović i Pero PetrovićFoto: SRNA

Čubrilović je tokom radne posjete Višegradu razgovarao sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem i predstavnicima uprave preduzeća Hidroelektrane na Drini, gdje se upoznao sa funkcionisanjem jednog od najuspješnijih kolektiva u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

- Kad vidim ekipu koja zna svoj cilj i poslove koji ih čekaju, koja je evidentirala problematiku koju je zatekla, i imaju način da to riješe, zaslužuju i podršku Republike Srpske i svih institucija, pa tako i Narodne skupštine. Bićemo im na raspolaganju za sve ono što misle da možemo zajednički da rješavamo  - istakao je Čubrilović.

Đurević je rekao da u protekle četiri godine nije bilo saradnje lokalne zajednice sa republičkim ogranima. Naveo je da je to štetilo ovoj lokalnoj zajednici, zbog čega to sada nastoje da promijene. Naglasio je da će uložiti sve od sebe da bi imali maksimalnu saradnju i sa Vladom i sa Narodnom skupštinom.

Čubrilović je podržao i preseljenje opštinske administracije Višegrad u Gradsku kuću u Andrićgradu, te naveo da projekat Andrićgrad treba da bude finalizovan.