latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:00 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Ferguson i Adžić o unapređenju poslovnog okruženja (VIDEO)

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson posjetio je Gradišku, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Zoranom Adžićem o rezultatima realizacije projekta "Life".
Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson - Foto: RTRS
Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard FergusonFoto: RTRS

Projekat "Life" namijenjen je privlačenju investicija i poboljšanju poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Gradiška ovaj projekat sprovodi u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom, članicom grupacije Svjetske banke, a finansira Britanska ambasada u BiH sa 400.000 KM.

Projekti se odnose na reforme administrativnih procedura, privlačenju investitora i stvaranju boljih uslova za investiranje u opštini.

Adžić je izjavio da će sprovođenjem projekta lokalna uprava biti reformisana, a administrativne procedure pojednostavljene i približene zahtjevima građana i privrednih subjekata na području Gradiške.

- Po završetku projekta, čija će realizacija trajati godinu dana, Gradiška će biti drugačije organizovana administrativna uprava sa elektronskim registrom administrativnih procedura, koji će biti dostupan na internet stranici opštine i gdje će biti prezentovane sve procedure i obrasci za građane i privrednike - pojasnio je Adžić.

Ferguson je istakao da je cilj projekta da zadrži i privuče lokalne i strane investitore koji će doprinijeti razvoju opštine.

- Uspjeh ovog projekta zavisi od saradnje i partnerstva britanske strane kao finansijera, IFC-a i Grupacije Svjetske banke koji posjeduju tehničke sposobnosti i finansijska znanja i, s druge strane, načelnika i lokalne administracije - rekao je Ferguson.