latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:20 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

BiH i C.Gora potpisali sporazum o saradnji u pristupanju EU

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović potpisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.
Podgorica: Crnadak - Pejović - Foto: SRNA
Podgorica: Crnadak - PejovićFoto: SRNA

Na ovaj način Savjet ministara BiH i Vlada Crne Gore na bilateralnoj osnovi intenziviraju politički dijalog i saradnju usmjerenu na integraciju u Evropsku uniju (EU) u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Ovim sporazumom se jačaju dijalog i saradnja državnih tijela u oblasti evropskih integracija te potiče jačanje ekonomske i saradnje u oblasti turizma, pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države potvrđuju opredijeljenost za približavanje standardima EU i daljnjem razvoju odnosa sa Evropskim unijom.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Podgorici da napori uloženi u ispunjavanje uslova na putu evropskih integracija predstavljaju dugoročnu investiciju u budućnost naroda regiona i garant trajne stabilnosti.

Crnadak je, u okviru zvanične posjete delegacije Savjeta ministara BiH Podgorici, razgovarao sa crnogorskim ministrom za evropske poslove Aleksandrom Andrijom Pejovićem o aktuelnim izazovima na evropskom putu BiH i Crne Gore.

Obećana je međusobna podrška u ispunjavanju uslova za što skorije članstvo u EU.

Crnadak i Pejović će potpisati sporazum o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Izvor: Srna