latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:54 | Autor: RTRS

Delegacija S.ministara u posjeti Crnoj Gori

U Vili Gorica u Podgorici održan je sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore predvođenih predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.
Zvizdić u Crnoj Gori - Foto: RTRS
Zvizdić u Crnoj GoriFoto: RTRS

Tokom sastanka predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je rekao da je interes Crne Gore da se ubrzaju integracijski procesi u regionu. Rekao je da je Crna Gora spremna da pruži svu pomoć Bosni i Hercegovini na evropskom putu i izrazio očekivanja da će BiH do kraja tekuće godine dobiti kandidatski status.

Izražen je i zajednički interes za proširenje trgovinske i ekonomske saradnje. Istaknuta je potreba za zajedničkim infrastrukturnim projektima kojim bi se poboljšao promet roba i ljudi.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da zajednički infrastukturni projekti povezuju regiju u svim segmentima. Istaknuo je da obje zemlje imaju iste političke ciljeve, a to su evroatlantske integracije. Dodao je da ovakve posjete imaju i svoju ekonomsku dimenziju i pozvao privrednike Crne Gore da učestvuju na Mostarskom sajmu, kao i na Sarajevo Biznis Forumu.