latinica  ћирилица
14/02/2017 |  13:45 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Kormakova u Trebinju razgovarala sa bivšim gradonačelnikom

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je danas da bi politički lideri u BiH trebalo da se okrenu rješavanju konkretnih problema bitnih za građane, a ne da se bave nacionalnim pitanjima.
Kormakova u Trebinju - Foto: SRNA
Kormakova u TrebinjuFoto: SRNA

"Voljela bih da građani nisu vezani za politička pitanja nego da se fokusiraju na ono što postoji u BiH", rekla je Kormakova novinarima u Trebinju, gdje je razgovarala sa nekadašnjim gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem.

Ona kaže da bi voljela da vidi i da je politika odvojena od ekonomije, jer u Trebinju i cijeloj BiH postoje veliki potencijali za razvoj privatnog sektora, poljoprivrede, turizma.

"Nadam se da će građani mirnim putem zahtijevati takve prilike i takve šanse", istakla je Kormakova.

Prilikom boravka u Trebinju, Kormakova se nije sastala s gradonačelnikom Lukom Petrovićem, koji je, kako je navela, informisan o posjeti, ali ih "nije uspio uključiti u svoj raspored".

"Šta je razlog moraćete njega da pitate. Kada putujem po BiH moj cilj nije da se sastajem sa političarima, već sa građanima, te da čujem koji su to izazovi i problemi sa kojima se susreću", rekla je Kormakova.

Na pitanje u kome svojstvu se sastala sa Vučurevićem, Kormakova kaže da je "veoma interesantno razgovarati sa ljudima koji su nekada bili na nekim funkcijama, a sada nisu, jer budu otvoreniji".

Kormakova je potvrdila da je njeno osoblje organizovalo sastanak s Vučurevićem, kao što organizuje i sve druge sastanke.

Ambasador SAD u BiH kaže da je danas u Američkom kutku razgovarala sa Srbima i Bošnjacima povratnicima, sa srednjoškolcima i profesorima, te da će se tokom dana sastati sa političarima aktivnim na političkoj sceni u Trebinju i posjetiti Hercegovačku Gračanicu.

Tokom jučerašnje posjete Bileći, Kormakova se sastala sa povratnicima i predstavnicima Granične policije.

Izvor: SRNA