latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:14 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Nikolić: Ime kandidata SNS za predsjednika Srbije večeras ili sutra

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je jedino izvjesno da se sam neće kandidovati na predsjedničkim izborima, kako se to spekulisalo, a kad je riječ o njegovom dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je da se "sve saznaje u dan-dva".
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić (arhiv) - Foto: Novosti.rs
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić (arhiv)Foto: Novosti.rs

- Možda ćete večeras to čuti od Aleksandra Vučića, možda sutra, ali sada ne - rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Istakao je da se, ukoliko ga ne kandiduje SNS, neće sam kandidovati na izborima, te dodao da Vučić i on procjenjuju šta je najbolje za Srbiju.

- Za sada je naš dogovor da smo uradili mnogo zajedno i da nastavimo dalje zajedno - rekao je Nikolić.

Upitan o pojedinim istraživanjima koja Vučiću prognoziraju pobjedu već u prvom krugu, Nikolić je odgovorio da bi Vučić mogao da pobijedi apsolutno i lakše nego on, ali da može i on da odnese pobjedu.

- Ali, reći da ja ne mogu da pobjedim, onda treba da se kaže i ko će to da pobijedi - naglasio je Nikolić.

Upitan kako se osjeća kada neki istaknuti članovi SNS-a govore da bi Vučić prije odnio pobjedu od njega, Nikolić odgovara da ne vidi ništa loše u tome, ali da smatra da nije dobro iznositi u javnost nešto što nije stav stranke.

- Ali, ja sam navikao u ovih pet godina da pojedinci iz SNS potpuno mirno i slobodno iznose, ne bih rekao svoje mišljenje, već ono za šta misle da bi meni moglo da nanese štetu - rekao je Nikolić i dodao da to nisu procjene, već nečije želje.

Upitan da li želi da se kandiduje, Nikolić je rekao da često u životu kao političar nije radio ono što želi.

- Naći ćemo ono što je najbolje za Srbiju - rekao je Nikolić i dodao da kandidat SNS nema konkurenciju, te da će se i danas razgovarati sa Vučićem.

Nikolić je rekao i da svojom odlukom ne želi da poremeti odnose u Srbiji, i naveo da bi oni bili narušeni ukoliko bi se poremetili odnosi u SNS.

Izvor: Tanjug