latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:57 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Rukovodstvo Srpske čestitalo Dan državnosti Srbije

Najviše rukovodstvo Republike Srpske uputilo je danas čestitke rukovodstvu i građanima Republike Srbije, povodom Dana državnosti Srbije.
Dan državnosti Srbije - Foto: TANЈUG
Dan državnosti SrbijeFoto: TANЈUG

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je  čestitku predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. 
„Zadovoljstvo mi je da povodom Dana državnosti Republike Srbije, Vama i svim građanima Srbije, u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime uputim najiskrenije čestitke i mnogo uspjeha u razvoju zemlje.

Srbija je naša matica i zato i mi sa posebnim poštovanjem doživljavamo ovaj praznik. Srbija danas ima veliki značaj u regionu i uvjeren sam da će kao demokratska i stabilna zajednica nastaviti izgradnju prosperitetnog društva kao i puta pridruživanju velikoj porodici evropskih naroda.

Ovom prilikom izražavam svoje uvjerenje da ćemo u narednom periodu nastaviti da dodatno osnažujemo naše bratske odnose i pojačamo saradnju na svim nivoima.

Poštovani gospodine predsjedniče, sa najboljim željama za jaku, stabilnu i naprednu Srbiju primite izraze mog posebnog poštovanja i uvažavanja“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao u ime Narodne skupštine i svoje lično ime predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, nosiocima najviših državnih funkcija i svim građanima Republike Srbije Sretenje – Dan državnosti Srbije.
 
"Upućujem Vam iskrene čestitke sa željom da, ekonomski i privredno razvijena Srbija bude garant mira, napretka i dobrosusjedskih odnosa. Rukovodstvo i narod Republike Srpske raduje napredak Srbije u izgradnji savremenog, evropskog društva i jakih i stabilnih institucija. Želimo da Srbija ostanete jaka, prosperitetna i demokratska država i pokretač razvoja cijelog regiona", napisao je predsjednik Čubrilović u čestitki.

On je istakao da je uvjeren u mogućnosti intenziviranja, unapređenja i jačanja saradnje Republike Srpske i Srbije, u svim oblastima ekonomije, privredei društvenog života, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

“Čvrste bratske, prijateljske, kulturne i istorijske veze su temelj za izgradnju još boljih i uspješnijih odnosa radi dobrobiti svih naših građana», zaključio je Čubrilović u čestitki predsjedniku Srbije.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije.
 
„U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem iskrene čestitke Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije.

Duboko sam uvjerena da će Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku stabilnost, kao i da afirmiše svoj regionalni i međunarodni položaj.

Očekujemo da će prijateljski odnosi Srbije i Republike Srpske nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo i u zajedničkom interesu, te da će konstruktivna saradnja u strateški važnim oblastima biti nastaljena i unapređena.

Svim građanima Srbije želimo prosperitet i stabilnost, uz nadu da ćemo zajedničkim zalaganjem djelovati u cilju očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda“, stoji u čestitki predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.