latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:46 ⇒ 15:55 | Autor: RTRS

Granična policija BiH: Zaplijenjeno 19.630 kutija cigareta

Pipadnici Granične policije BiH zaplijenili su na području Sarajeva i Bileće 19.630 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, vrijednosti oko 90.000 KM.
Sarajevo - zaplijeljene cigarete - Foto: SRNA
Sarajevo - zaplijeljene cigareteFoto: SRNA

U okviru operativne akcije "Pat" na području Sarajeva, kontrolom dva vozila registracije BiH, spriječeno je krijumčarenje 17.630 kutija cigareta.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje, uhapšeni su državljani BiH čiji su inicijali V.V. /36/, V.K. /60/, R.V. /48/ i A.G. /45/.

Pretresom objekata koje koristi lice čiji su inicijali A.G. oduzeti su pištolj, oko 11.000 evra i drugi dokazni materijali.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo i Sud BiH i u toku je rad na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na području Bileće, u okviru operativne akcije "Bastion", privremeno je oduzeto 2.000 kutija cigareta bez akciznih markica.

Protiv državljanina BiH čiji su inicijali S.C. /47/, koji je u automobilu "ford", registracije BiH, prevozio cigarete, Tužilaštvu BiH će biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Službenici Јedinice granične policije Hum uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali Z.M. /27/, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Žepču zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Z.M. je predat Sudskoj policiji Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu.

Službenici Granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali R.Ć. /34/ na letu iz Beča nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa, te Policijska uprava Velika Kladuša zbog krivičnog djela razbojništvo.

R.Ć. je predat službenicima sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac, pri ulasku u BiH, uhapšeno je lice čiji su inicijali E.H. /31/ jer ga potražuje Opštinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

E.H. predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici Granične policije Bijeljina uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali D.H. /41/ pri ulasku u BiH na magistralnom putu Rača nakon što je utvrđeno da ga potražuje bijeljinski Osnovni sud zbog krivičnog djela tjelesna povreda. Uhapšeni je predat službenicima bijeljinske sudske policije.