latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:18 ⇒ 16:34 | Autor: RTRS

PDP: Odluka Talića neočekivana i iznenađujuća

Partija demokratskog progresa ocijenila je da je odluka predsjednika Gradskog odbora Banjaluka i člana Predsjedništva te stranke Zorana Talića da napusti PDP neočekivana i iznenađujuća, jer su o njoj obaviješteni iz medija.
PDP -
PDP

Iz PDP-a podsjećaju da je Talić za predsjednika banjalučkog GO imenovan na prijedlog predsjednika stranke Branislava Borenovića, kao jedini i isključivi kandidat, te da je sve vrijeme imao punu političku i finansijsku podršku vrha partije, kojem je i sam pripadao.

Iz te stranke poručuju da je Talić tokom posljednje izborne kampanje, kao predsjednik najvećeg gradskog odbora PDP-a i regionalni koordinator Izborne jedinice tri, imao punu slobodu u kreiranju izborne liste, kao i da je skoro kompletnu kampanju finansirala centrala partije.

"Činjenica je, takođe, da je najviše rukovodstvo partije - Predsjedništvo PDP-a, kao i Glavni odbor, zaključilo da je nedopustivo da PDP bude šesta partija po snazi u Banjaluci, zbog čega smo pristupili reorganizaciji odbora u kojoj Talić nije želio da učestvuje", naveli su iz PDP-a.

Iz PDP-a navode da nijednu odluku u toj stranci nikada nije donio sam pojedinac, već isključivo organi partije.

"Sa žaljenjem konstatujemo da je gospodin Talić, ipak, odlučio da nas napusti i da nas o tome, uz mnogo netačnih podataka vezanih za partiju, informiše posredstvom medija, a ne kroz najviše partijske organe kojima pripada", saopšteno je danas iz PDP-a.

Iz te stranke su istakli da žele da vjeruju da iza Talićevog pisma ne postoje druge namjere u vezi sa njegovim političkim putem, te mu u svakom slučaju žele ličnu i svaku drugu sreću.

Zoran Talić je u pismu upućenom građanima Banjaluke saopštio da od danas nije više član PDP-a zbog vlastitog nezadovoljstva u ovoj stranci koje, kako je naveo, traje nekoliko godina.

Izvor: SRNA