latinica  ћирилица
14/02/2017 |  17:22 ⇒ 22:34 | Autor: RTRS

Vučić kandidat za predsjednika Srbije

Nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, član Predsjedništva SNS-a Nebojša Stefanović rekao da je jednoglasno izglasano da Aleksandar Vučić bude kandidat ove stranke za predsjednika Srbije, javlja RTS.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

"Јa sam uvek fer i odgovaram na svako vaše pitanje, zamoliću vas sada da ne odgovaram ništa pošto je saopštenje vrlo precizno", rekao je lider SNS-a.

U saopštenju je navedeno da Predsjedništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru SNS-a da za predsjednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića. Ta odluka, kako se navodi, donijeta je jednoglasno.

"Predsjednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, obavezuje se da u najboljoj vjeri nastavi razgovore sa današnjim predsjednikom Republike Srbije, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbjedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u namjeri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbjedi njen dalji napredak. Takođe, predsjednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, dužan je da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbjedi široku narodnu podršku za pobjedu na predstojećim izborima", navedeno je u saopštenju.

Sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će biti donijeta odluka, biće održana u petak, 17. februara 2017. godine, sa početkom u 17.30 časova, u Centru "Sava".

DAČIĆ: KANDIDATURA VUČIĆA NAЈBOLjA ZA SRBIЈU

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozdravio je odluku Predsjedništva SNS-a.

"Ta odluka je najbolja za Srbiju, jedina racionalna i logična. Njegovom pobjedom kao zajedničkog kandidata garantuje se politička stabilnost Srbije u narednom periodu", rekao je Dačić.

On je naveo da je tim povodom za sutra zakazao sjednicu Predsjedništva SPS-a, prenosi Radio-televizija Srbije.

VULIN: VUČIĆ GARANT STABILNOSTI I NACIONALNIH INTERESA

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozdravio je odluku Predsjedništva Srpske napredne stranke i istakao da je Vučić garant stabilnosti i nacionalnih interesa Srbije.

"Vučić je čovek koga je Srbija izabrala da slijedi", izjavio je Vulin za Tanjug. Pokret socijalista je koalicioni partner SNS-a.

LjAЈIĆ PODRŽAVA VUČIĆEVU KANDIDATURU

Socijaldemokratska partija Srbije podržaće Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije za predsjednika Srbije, rekao je predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić.

Ljajić je naveo da je Vučićeva pobjeda važna zbog nastavka reformi i evropskih integracija, prenosi Radio-televizija Srbije.

On smatra da Vučić jedini ima šansu da pobijedi u prvom izbornom krugu i da je njegova pobjeda važna zbog političkog kontinuiteta i stabilnosti vlade, ali i zbog bolje koordinacije između predsjednika Republike i Vlade Srbije.

"U prošlosti smo imali negativna iskustva sa kohabitacijom, kada smo imali različite političke opcije na nivou predsjednika države i vlade. Imali smo više blokadu nego koordinaciju i saradnju", rekao je Ljajić.

Izvor: RTS/SRNA