latinica  ћирилица
15/02/2017 |  13:04 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Turska podnosi kandidaturu za organizaciju EP 2024

Predsjednik Fudbalskog saveza Turske Јildirim Demiroren rekao je danas da će se ta država kandidovati za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

"Moja želja je da naša kandidatura bude uspešna, koju ćemo zvanično podneti 2. marta", rekao je Demiroren na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom sporta Turske Akifom Kagatajem Kilićem.

Turska je već bila jedan od kandidata za EP 2020. godine.

Ministar sporta kazao je da Turska sada ima neophodnu infrastrukturu da organizuje velike događe, poput kontinentalnog šampionata u fudbalu.

"Nije bitno da li su u pitanju putevi, mostovi ili aerodromi. Nemamo problema s tim", rekao je Kilić.

Od dolaska Redžepa Tajipa Erdogana na vlast 2003. godine, Turska je počela s potpunom modernizacijom u sklopu svog plana da do 2023. godine bude 10 najbogatijih država u svijetu.

Za turske vlasti najveći izazov biće uvjeravanje Evropske fudbalske unije (Uefa) da će bezbjednosna situacija biti na visokom nivou, s obzirom na to da se u Turskoj u posljednje vrijeme često događaju teroristički napadi, a i u julu je bio pokušaj vojnog udara.

Njemačka je najavila da će podnijeti kandidaturu za organziacju EP 2024. godine, a i skandinavske države su najavile mogućnost da će se zajedo kandidovati za kontinentalni šampionat.

Izvor: Novosti