latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:18 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Ivanić-Brende: Postoji prostor za unapređenje saradnje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar spoljnih poslova Norveške Berge Brende istakli su tokom sastanka da postoji prostor za unapređenje saradnje na ekonomskom planu između dvije zemlje, posebno u sektorima poljoprivrede, drvne industrije, hidroenergetike i građevinarstva.
Mladen Ivanić i Berge Brende - Foto: SRNA
Mladen Ivanić i Berge BrendeFoto: SRNA

Sagovornici su ocijenili da su odnosi BiH i Norveške dobri i prijateljski što potvrđuje i bosanskohercegovačka dijaspora koja je dobro integrisana u norveško društvo, te predstavlja bitnu poveznicu dvije zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Norveška ulazi u grupu zemalja najvećih bilateralnih donatora u BiH.

Ivanić je istakao opredijeljenost BiH za evropski put, kao i za nastavak započetih reformi i ispunjenje neophodnih uslova, kako bi zemlja dobila status kandidata za članstvo u EU do kraja ove godine.

Ministar Brende je naglasio da Norveška podržava reformske procese u BiH, što je potvrđeno i programima razvojne saradnje. U tom kontekstu je i izražen interes norveške strane za aktuelnu situaciju u BiH i aktivnosti u procesu približavanja EU.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića njegov savjetnik Selmo Cikotić.

Izvor: SRNA