latinica  ћирилица
16/02/2017 |  08:18 ⇒ 08:22 | Autor: RTRS

Bajern pobijedio Arsenal, Real okrenuo protiv Napolija

Fudbaleri Bajerna ubjedljivo su na svom terenu u Minhenu savladali londonski Arsenal rezultatom 5:1, i tako napravili veliki korak ka plasmanu u četvtfinale Lige šampiona. Nešto veće šanse u revanšu imaće Napoli protiv Reala, nakon što su Madriđani slavili u prvom susretu sinoć sa 3:1.
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

Bajern je tokom većeg dijela susreta na "Alijanc areni" bio bolji rival, sa dominantinim posjedom. Ipak, poslije ranog vođstva koje je donio Roben, Sančez je nakon promašenog penala ipak bio najspretniji u kaznenom prostoru i uspio da savlada Nojera za 1:1 u 30. minutu. No, u drugom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim, Bajern.

Levandovski na početku drugog dijela, pa Alkantara sa dva vezana gola i Miler na samom kraju meča uspjeli su da izazovu veliku radost kod svojih navijača, ali i kod trenera Ančelotija, dok je Venger ponovo "gutao knedle" gledajući nemoć svog tima, prije svega onog defanzivnog dijela.

Meč u Madridu pak počeo šokantno za domaće, pošto je Insinje već poslije osam minuta na majstorski način donio prednost Napoliju.

Međutim, golovima prvo Benzeme u prvom dijelu (19. minut), a potom i Krosa i Kazemira u nastavku meča, Real dolazi do preokreta i solidne zalihe pred gostovanje na "San Paolu" u revanš meču.