latinica  ћирилица
16/02/2017 |  18:48 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

"Vučić nema namjeru da zove Nikolića"

Komunikacija između premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Tomislava Nikolića pukla je od sinoć, kada je nezvanično objavljeno da će se Nikolić kandidovati za predsjednika Srbije protiv Vučića. Prema signalima koji stižu iz dva kabineta, čini se da nema nazad.
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić (arhiv) - Foto: Novosti.rs
Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić (arhiv)Foto: Novosti.rs

Kako saznaje Blic, poslije susreta na jučerašnjem prijemu povodom proslave Dana državnosti Vučić i Nikolić više nisu komunicirali. A i tom prilikom su razgovarali samo kurtoazno.

Nikolićeva odluka da se ipak kandiduje je šokirala sve u Nemanjinoj 11, uključujući i premijera. Iako je bilo naznaka da se neće predati bez borbe, Nikolić nije nagovještavao da je raspoložen za otvoreni rat protiv Vučića.

Sada se kontakt "političkog oca i sina" svodi na pismo koje je Nikolić prije dva dana uputio Vučiću, a u kojem je naveo šta sve traži od predsjednika SNS da bi se povukao iz izborne trke.

"Nikolić je tražio sve ono što je svojevremeno, kako on to tumači, prepustio Vučiću. Mjesto premijera i stranku", kaže sagovornik Blica koji je imao uvid u pismo.

Kako saznaje Blic, Vučića je pogodio Nikolićev gest i to što nije najprije njemu saopštio odluku o kandidaturi. Prema tvrdnjama izvora iz Vlade, "Vučić nema namjeru da pozove Nikolića", a kako su se povjerili u njegovom okruženju "i ne očekuje Nikolićev poziv", jer ga "više ne zanima".

Kako saznaje RTS, Aleksandar Vučić će u petak prisustvovati sjednici Glavnog odbora SNS.

Izvor: Blic/RTS