latinica  ћирилица
16/02/2017 |  21:36 | Autor: RTRS

Brat Kim DŽong Una ubijen zbog svog Fejsbuk profila

Objavljujući brojne fotografije na društvenim mrežama, ubijeni polubrat Kim DŽong-una je olakšao ubicama da ga nađu.

Kim DŽong-nam ubijen je u ponedjeljak na aerodromu u Kuala Lumpuru odakle je trebalo da poleti za Makao gdje živi sa suprugom.

Za sada su uhapšene tri osobe osumnjičene da su učestvovale u napadu na njega u Maleziji. On je najvjerovatnije otrovan dok mu je jedna ženska osoba držala maramicu na licu, a druga ga prskala otrovom.

Dok traje istraga, lokalni mediji objavljuju detalje života Kim DŽong-nama , za koga se sumnja da je žrtva agenata režima njegovog polubrata.

Kim DŽong-nam je pod pseudonimom Kim Čol na Fejsbuku često objaviljivao fotografije na kojima se vidi da je putovao po svijetu, odsjedao u skupim hotelima i posjećivao kazina.

Objavljivanjem slika koje svjedoče o njegovom lagodnom životu u Makau i Singapuru on je nesmotreno omogućio agentima da lakše prate njegovo kretanje, nađu ga i ubiju u Maleziji.

On je koristio i pasoš pod imenom Kim Čol, kada mu je pozililo na aerodromu u Kuala Lumpuru, da bi na putu ka bolnici preminuo.

Takođe koristio je i komercijalne imejlove za komunikaciju, što je takođe moglo da olakša posao agentima.

Njegovo ponašanje ukazuje na to da se nije skrivao iako je znao da ga traže agenti Kim DŽong-una.

Nakon što je na njega 2012. godine izvršen neuspjeli atentat, on je pisao svom polubratu i zamolio ga da poštedi njega i njegovu porodicu.

Iako je kritikovao režim, Kim DŽong-nam nije pokazivao namjeru da se bavi politikom.

Izvor: Blic