latinica  ћирилица
17/02/2017 |  12:16 ⇒ 12:20 | Autor: RTRS

Denis Kif otvorio filmski festival "Play UK" u Beogradu

Dobrodošlicom svima koji su došli da pogledaju moderne britanske filmove u prostoru koji je poznat kao kuća dobrog filma, Denis Kif, britanski ambasador u Beogradu otvorio je Festival novog britanskog "Play UK" u Kulturnom centru Beograda.
Denis Kif otvorio filmski festival "Play UK" u Beogradu (Foto: Britanski savet) -
Denis Kif otvorio filmski festival "Play UK" u Beogradu (Foto: Britanski savet)

U Kulturnom centru Beograda tom prilikom je otvorena izložba „Trejspoting: Šta ste radili ovih 20 godina“ autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića. Potom je prikazan film Trejspoting 2, nastavak kultnog britanskog filma.

Britanski ambasador je istakao kako su mu kolege pričale o mnogim važnim filmskim ostavrenjima koja su prikazana u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

„Publika Festivala autorskog filma u Beogradu imala je prilike da vidi film Јa, Danijel Blejk Kena Louča. Očekujemo da festival 'Play UK' nastavi u istom stilu i uspe da odgovori visokim kriterijumima beogradske publike u godini kada obeležavamo 108 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom“, istakao je Denis Kif.

Deset ostvarenja savremene britanske filmske produkcije vidjeće publika u Beogradu, Prizrenu, Tirani, Sarajevu, Skoplju i Podgorici.