latinica  ћирилица
19/02/2017 |  14:42 ⇒ 20/02/2017 | 08:11 | Autor: RTRS

Sutra Skupština Područne privredne komore Banjaluka

U Banjaluci će sutra biti održana Skupština Područne privredne komore Banjaluka, na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednici i potpredsjednici Komore i Skupštine.
Goran Račić (foto:ekapija.com) -
Goran Račić (foto:ekapija.com)

Na izborima je učestvovalo 617 firmi, koje su od 89 privrednih društava koja su bila ponuđena na Konačnoj listi kandidata, za Skupštinu područne komore izabrale 51 predstavnika u Skupštini.

U strukturi nove Skupštine imamo dvije trećine tj. 34 nova i 17 starih članova. Najviše 23 predstavnika dolazi iz Banjaluke, 7 iz Prijedora, 5 iz Laktaša, 3 iz Kozarske Dubice, 2 iz Gradiške i Srpca, a po 1 predstavnik iz Novog Grada, Kneževa, Čelinca, K. Varoši i Prnjavora. Malih privrednih društava je 25 ili 49%, srednjih 19 odnosno 37% i 7 velikih ili 14%, navodi se u saopštenju Područne privredne komore Banjaluka.

Skupština će raspravljati o 13 tačaka dnevnog reda među kojima su verifikacija mandata novih članova Skupštine, izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, predsjednika i potpredsjednika područne komore, izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i Izvještaj o radu i Program rada za 2017.

Dosadašnji predsjednik Goran Račić ističe da je ovaj put vladao veliki interes privrednika za izbore u PPK BL.

"Izbori su bili transparentni i privrednici su izabrali svoje predstavnike u novi saziv Skupštine, koja će sutra izabrati novo rukovodstvo. U proteklih mjesec dana bilo je mnogo negativnih komentara i neargumentovanih optuži, ali smatram da svaki privrednik ima pravo da iskaže svoje mišljenje i nezadovljstvo, ali bez ličnih uvreda i laži. Ne sumnjam da će članovi Skupštine glasati u u interesu privrednika. Ne želim uopšte komenatrisati negativne komentare, ni motive onih koji to rade. Dovoljno je reći da oni dolaze od pojedinaca koji su u prethodnim mandatima I još uvijek aktuelnom sazivu, zauzimali najviše pozicije u organima Komore. Bili su članovi Upravnog odbora, predsjednici granskih udruženja i članovi Skupštine i kroz komorski rad promovisali i sebe i svoje firme. Za sve izvještaje i planove su pozitivno glasali, hvalili i podržavali rad rukovodstva Komore", naveo je Račić.

"Cijenim svakog privrednika koji uspjeva da u ovoj složenoj situaciji vodi firmu. Područna privredna komora BL je u proteklom periodu uspjela da započne brojne projekte saradnje sa međunarodnim organizacijama, organozivali smo posjete mnogih investitora, putovanja naših privrednika u inostranstvo i zadvoljni smo postignutim. Ove sedmice smo potpisali ugovor sa inostranim partnerima o implementaciji projekta EkoInn koji nam u naredne dvije godine obezbjeđuje 120.000 Eur iz evropskih fondova. Skupština će u ponedjeljak ocijeniti naš rad", zaključio je dosadašnji predsjednik, Goran Račić.

Područna privredna komora broji oko 5.500 članova i pokriva teritoriju od dva grada i 19 opština. Najveća je i najbolje organizovana područna komora u komorskom sistemu Republike Srpske.