latinica  ћирилица
19/02/2017 |  17:58 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Mektić otkrio da nije izašao na referendum! (VIDEO)

Političku krizu koju Bakir Izetbegović kreira sa svojim bošnjačkim istomišljenicima, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je uporedio sa referendumom o Danu Republike Srpske. Tom prilikom priznao je da na referendum nije ni izašao, a da su i revizija tužbe i priča o referendumu samo u interesu Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Ministar bezbjednosti BiH, SDS-ov Dragan Mektić, ponovo je šokirao javnost. U intervjuu za federalni portal "Vijesti.ba", Mektić je prvi put priznao da nije izašao na refendum o Danu Republike kojem su u Parlamentu Srpske podršku dale i njegove stranačke kolege.

- Najveća je glupost što je Milorad Dodik uradio i nikada je nisam podržao, a to je referendum. Јa nisam izašao na referendum, evo sada prvi put govorim. Nisam i ne bih ni sutra izašao na takvu vrstu referenduma, jer ga je Dodik organizovao u svrhu vlastitih privatnih interesa, kao što je sada i Bakir odlučivao o tužbi - rekao je Mektić.

Za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića ko god napada refendum duboko je "zaglibio" u antisrpsku politiku.

- On je pokazao da ne poštuje svoj narod i institucije svoga naroda čim nije izašao na referendum. Pored toga što je to sramota, to je veoma nezrelo i opasno. I onda neka se ne pitaju zašto su izgubili ove izbore i zašto će izgubiti svake iduće izbore takvom politikom - ističe Stevandić.

I SNSD-ov Staša Košarac sličnog je mišljenja. Porediti Izetbegovićeve vaninstitucionalne igrice i referendum o Danu Republike Srpske za njega su skandalozni.

- Već dvije godine tzv. Savez za promjene je negirao značaj institucija Republike Srpske i očit primjer takvog stava je u izjavi Dragana Mektića koji želi da poistovjeti političko djelovanje institucija Republike Srpske i Bakira Izetbegovića i smatram da je to vrlo loše. Smatram da predsjednik SDS-a treba da traži da Mektić povuče jednu takvu izjavu, odnosno da se sam SDS i predsjednik Vukota Govedarica distanciraju od izjave Mektića i da traži da podnese ostavku - rekao je Staša Košarac, redsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Iz vladajućeg bloka poručuju tzv. Savezu za promjene da se odluči hoće li poštovati odluke institucija Republike Srpske, ili će i dalje biti podrška Bakiru Izetbegoviću i njegovoj politici.