latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:34 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Đokić sa predstavnicima Nižnjeg Novgoroda (VIDEO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je danas u Banjaluci razgovarao sa predstavnicima Nižnjeg Novgoroda o unapređenju saradnje Srpske sa ovom ruskom oblasti.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

"Razgovarali smo o daljoj saradnji Srpske i ruske oblasti Nižnji Novgorod i njenom unapređenju na principima obostranog razumijevanja. Ima mnogo prostora za sadržajniju saradnju, čemu ćemo u naredenom periodu posvetiti posebnu pažnju", rekao je Đokić.

On je podsjetio da su predstavnici Republike Srpske i Nižnjeg Novgoroda prošle godine potpisali Sporazum o privrednoj i tehničkoj saradnji.

"Ovaj sporazum potpisan je s ciljem promocije Republike Srpske u ovom dijelu Rusije i Nižnjeg Novgoroda u Srpskoj. Srpska ima razumijevanje za rusku politiku i stavove koji se odnose i na zaštitu prirodnih resursa", dodao je Đokić.

Prema njegovim riječima, za Republiku Srpsku je važno što je današnji sastanak bio prilika za razmjenu mišljenja o važnim pitanjima.

"Oni su sretni što su danas bili u Srpskoj, a za nas je značajno da postoji pozitivno mišljenje o Republici Srpskoj i njenoj politici. Neophodno se posvetiti saradnji u oblasti industrije, energetike i rudarstva, za šta ima mnogo prostora", zaključio je Đokić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za poslovnu saradnju, profesori i vladika oblasti Nižnji Novgorod.

Izvor: Srna