latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:37 | Autor: RTRS

Bošković: HDZ će sam formirati vlast u Stocu

Novoizabrani načelnik opštine Stolac Stjepan Bošković izjavio je da HDZ BiH može sam formirati vlast u Opštinskom vijeću Stolac, jer ima osam mandata, a pridružiće im se i jedan nezavisni vijećnik.
Stjepan Bošković (Foto: Radio Sarajevo) -
Stjepan Bošković (Foto: Radio Sarajevo)

Bošković je naveo da ne moraju u koaliciju ni sa jednom političkom partijom, ali da će sa svima sarađivati na projektima koji su za dobrobit Stoca.

Prema njegovim procjenama, od 19 mjesta u Opštinskom vijeću HSP i HDZ 1990 će imati jednog vijećnika, a Inicijativa za Stolac sedam.

Bošković, koji je na juče ponovljenim lokalnim izborima osvojio mandat četvrti put, rekao je da će biti načelnik svih građana, te da su osvojeni glasovi pokazali da za njega nisu glasali samo Hrvati.

On je među prioritete svrstao jači privredni iskorak Stoca, rad na strateškim projektima poput privredne zone Hodovo, magistralni put Stolac-Neum, te razvoj turističke ponude i privlačenje investicija u toj oblasti.

- Da bi sve to uradili moramo popraviti i političko-bezbjednosnu situaciju i dovesti Stolac u normalno stanje da ne bi bio u žiži javnosti zbog stvari koje nemaju veze sa privrednim razvojem - rekao je Bošković.

On je istakao da će sarađivati sa svim političkim strankama u Opštinskom vijeću zainteresovanim za saradnju i razvoj Stoca, ali da pregovarači ne mogu biti osobe "koje su građanima ukrali izbore 2. oktobra 2016.".

U Stocu su juče održani ponovljeni lokalni izbori, jer su 2. oktobra prošle godine izbori prekinuti zbog niza incidenata na biračkim mjestima.

Izvor: SRNA