latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:47 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Prijedlozi udruženja poljoprivrednika biće maksimalno uvažavani

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da će prijedlozi predstavnika poljoprivrednih udruženja u vezi sa Pravilnikom o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za ovu godinu biti maksimalno uvaženi, da bi sredstva iz agrarnog budžeta bila pravilno raspoređena.
Sastanak o posticajima u poljoprivredi - Foto: RTS
Sastanak o posticajima u poljoprivrediFoto: RTS

U resornom ministarstvu danas su nastavljene konsultacije u vezi sa tekstom novog Pravilnika o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za ovu godinu, sa ciljem da se sagledaju svi do sada pristigli komentari i sugestije na Nacrt Pravilnika koji su dostavljeni od udruženja poljoprivrednika.

"Ministarstvo će maksimalno uvažiti sve prijedloge predstavnika poljoprivrednih udruženja, da bi sredstva iz agrarnog budžeta bila raspoređena tako da se podrže sve ključne poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj, u granicama usvojenog budžeta za ovu godinu", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici republičkih poljoprivrednih udruženja, Zadružnog saveza Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske.

Izvor: SRNA