latinica  ћирилица
20/02/2017 |  17:29 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Koga Mektić predstavlja!? Na presu prozivao Dodika, Košarca... (VIDEO)

Јoš jedna skanadlozna pres konferencija Dragana Mektića, nakon koje se ponovo postavlja pitanje koga on predstavlja u Sarajevu.
Dragan Mektić - Foto: SRNA
Dragan MektićFoto: SRNA

I umjesto da se bavi revizijom presude protiv Srbije, Mektić oštricu okreće prema Banjaluci, referendumu o Danu Republike, Miloradu Dodiku i porodici Staše Košarca.

Uporedivši reviziju bošnjačke presude i referendum, ministar Dragan Mektić danas je u srcu Sarajeva pod noge bacio legitimnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu i Danu Republike. Ponosan je Mektić što nije izašao na, kako je rekao "privatni" referendum Milorada Dodika, zaboravljajući pritom da su taj isti referendum podržali i poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini. Pošto se posuo pepelom, optužio je RTRS da obmanjuje javnost.

- Јa nisam pominjao Dan Republike Srpske, on nije sporan. Vi meni recite gdje je sada 9. januar u Zakonu o praznicima - rekao je Mektić.

Na ovo je naš kolega Gvozden Šarac odgovorio:"Pogledajte član 3.B."

Dok je Mektić odvratio:"Pogledaj ti, Gvozdene."

I opet je ministar Mektić ušao nespreman u raspravu sa našim novinarom Gvozdenom Šarcom. Ministru, ovom prilikom, pokazujemo i ukazujemo na Zakon o praznicima i 9. janaur, ali i Zakon o Danu Republike. 

A onda se Mektić obrušio na Stašu Košarca, iz SNSD,  koji je juče pozvao predsjednika SDS-a da zatraži Mektićevu smjenu zbog stavova o referndumu. U prepoznatljivom stilu, kao i kada je prije godinu dana vrijeđao novinarke RTRS-a, Mektić je ponovo ušao u privatne živote.

- Predložio bih građevinarima da jedan dio pisoara spuste za 50 centimetara, a drugo on je trenutno prvi na braniku otadžbine. A koliko ja imam informacije, tu borbenu gotovost trenira u porodici, a i tehnički se oprema kupio je džipa - naveo je Mektić.

S ovom izjavom "ministar za porodicu i borilačke vještine" Dragan Mektić koji se oprobao i u vođenju novogodišnjeg programa, nesumnjivo je prešao svaku granicu dobrog ukusa. Mnogi političari, pa i Košarac koji je u politici dvije decenije, kaže da se svega i svačega nagledao i naslušao, ali da je Mektić - van konkurencije.

- S obzirom na to, da je Mektić iznio neistine, ja ću tražiti zaštitu suda i neka sud utvrdi činjenice. A kad je porodica Mektića u pitanju, želim im harmoniju, sreću i zdravlje - poručio je Košarac.

Košarac je ocijenio da je Mektić primitivnim istupom još jednom potvrdio da je nedostojan funkcije koju obavlja. Nakon svega, rukovodstvo SDS-a nikad se nije ogradilo, a ni optužilo istupe Dragana Mektića. Uvijek su krivca pronalazili na drugoj strani, poput novinara naše kuće.