latinica  ћирилица
21/02/2017 |  08:51 | Autor: RTRS

Divac: Imao sam bolju ponudu za Kazinsa

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, kaže da je prije dva dana imao bolju ponudu za Demarkusa Kazinsa,
Vlade Divac i Demarkus Kazins - Foto: Getty Images
Vlade Divac i Demarkus KazinsFoto: Getty Images

"Gledano iz ove perspektive, vjerovatno ćemo dobiti "manje". Imali smo bolju ponudu prije dva dana, tako kažu agenti. Ne želim da otkrivam detalje, pošto ne mogu da govorim o procesu jer je on bio veoma dug za nas.

"Bugi" je napustio Sakramento proteklog vikenda i postao saigrač Entonija Dejvisa u Nju Orleans Pelikansima. Iako je čuveni srpski centar često isticao da Kazins sigurno ostaje, dok je Demarkus pričao da želi da završi karijeru u Kingsima , to ipak neće biti slučaj.

Sakramento će trejdom dobili Badija Hilda, Tajrika Evansa i Lengstona Galoveja, ali i dva pika na narednim draftovima, dok će Omri Kaspi zajedno s Kazinsom u Luizijanu.

"U svakom slučaju, moram da radim svoj posao, bilo je vrijeme za promjenu u organizaciji i smatram da je ovo najbolji način za tako nešto. Bilo je teško, ali pobjede počinju tamo gdje su kultura i karakter važni. Predstoji nam jedan od najjačih draftova u posljednjoj diceniji, a ovaj trejd će nam omogućiti da tim dobije na "dubini", ujedno i da se naš talentovani roster razvija i kreće naprijed. Zahvalni smo Demarkusu na svemu i želimo mu sve najbolje i puno uspjeha u Nju Orleansu. Vjerujem u svoju odluku, vjerujem da moramo da promenimo "kulturu" tima, a sve to radimo zbog navijača. Vjerujem i da će oni to uvidjeti jer su oni najbolji navijači u ligi, a mi želimo da stvorimo tim koji će ih činiti ponosnima", zaključio je Divac.

Demarkus Kazins je u prosjeku bilježio 27.8 poena (četvrti najbolji učinak u ligi), 10.7 skokova i 4.9 asistencija.

Četiri puta Demarkus Kazins je bio dio NBA Ol-stara, a sa reprezentacijom SAD osvojio je Mundobasket u Španiji i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru

Posljednji rok za trejdove ističe u četvrtak, a do tada možemo očekivati još nekoliko značajnih promjena u najjačoj ligi svijeta.

Izvor: B92