latinica  ћирилица
21/02/2017 |  11:30 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Veterani Obrenu Petroviću: Zašto ignorišete srpske borce?

Gradski odbor Udruženja "Veterani Republike Srpske" optužio je gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića da neizgradnjom centralnog spomenika ignoriše sjene poginulih srpskih boraca - najboljih sinova grada Doboja i Republike Srpske.
Veterani Republike Srpske - Foto: RTRS
Veterani Republike SrpskeFoto: RTRS

"Dva puta do sada smo tražili razgovor sa Vama i ni na jedan dopis nismo dobili nikakav odgovor. Očigledan je Vaš pokušaj da nas ignorišete", ističe se u otvorenom pismu gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću.

"Veterani Republike Srpske" traže od Petrovića da do petka, 24. februara, do 15.00 časova primi njihovu petočlanu delegaciju, koju će predvoditi predsjednik Gradskog odbora Sretko Bukejlović.

"Za razgovor predlažemo dvije teme: Vaš odnos kao gradonačelnika i Gradske uprave Doboja prema `Veteranima Republike Srpske`, udruženju od javnog interesa za Srpsku, pa samim tim i za grad Doboj, te Vaša uloga svjedoka Tužilaštva pred Sudom BiH i tvrdnja da su Srbi izvršili zločin u Doboju, a to znači i mi, Obrene Petroviću, jer i mi smo Srbi", navode u ovom udruženju.

"Veterani Republike Srpske" najavili su, ukoliko ih Petrović ne pozove, u ponedjeljak, 27. februara, u 10.30 časova dolazak u Gradsku upravu Doboj, jer je to servis svih građana Doboja.