latinica  ћирилица
21/02/2017 |  15:10 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

Zvornik: Najviše djece u pripremnim odjeljenjima (VIDEO)

Zvornik drugu godinu ima najviše djece u pripremnim odjeljenjima u Srpskoj, u projektu koji lokalna uprava realizuje u saradnji sa resornim ministarstvom. Prošle godine u projektu je učestvovalo 95 odsto predškolaca, ove godine taj procenat će biti i veći.
Pripremna odjeljenja - Zvornik - Foto: RTRS
Pripremna odjeljenja - ZvornikFoto: RTRS

Novina je i to što je u Zvorniku projekat počeo u oktobru i trajaće tokom čitave školske godine.

Tokom boravka u pripremnim odjeljenjima mališani kroz igru i druženje, uz svoje vaspitače usvajaju znanje i navike. Petogodišnja Sandra Balorda spremnije će dočekati polazak u školu.

Projekat je potpuno besplatan za roditelje.

"Meni lično u svakom slučaju znači, prvo što nije išla u vrtić, sad ovdje je dosta toga naučila uz djecu. Edukacija i sve ostalo". rekla je roditelj Ivana Јeremić.

U pripremnoj nastavi trenutno učestvuje 241 dijete u 13 odjeljenja u gradu i deset mjesnih zajednica. Taj broj će od prvog marta biti i znatno veći.

"Zvornik je zaista lider, možemo to reći i svaka godina sljedeća i naredna, sve je više i više se ulaže u djecu i ne samo u djecu pred polazak u školu, nego uopšte u predškolstvo", naglasio je direktor dječijeg vrtića "Naša radost", Vukomir Stanković.

Iz gradskog budžeta obezbIjeđena su sredstva za prevoz djece iz udaljenih sela.

"Naš cilj je prije svega da djeci, gdje je to naravno moguće, pružimo iste uslove, odnosno da ta djeca koja treba da krenu u školu prođu određen vid socijalizacije", istakao je zamjenik gradonačelnika Zvornika, Bojan Ivanović.

Projekat finansira Gradska uprava, a jedan dio odjeljenja od prvog marta finansiraće i resorno ministarstvo