latinica  ћирилица
21/02/2017 |  15:36 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Stanari: Razgovarano o saradnji opštine sa privrednicima iz Srbije (VIDEO)

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić posjetio je opštinu Stanari.
Stanari: Sastanak sa konzulom Srbije - Foto: RTRS
Stanari: Sastanak sa konzulom SrbijeFoto: RTRS

S predstavnicima lokalne vlasti razgovarao je o mogućnostima saradnje privrednika iz Srbije i najmlađe opštine u Republici Srpskoj, a prvi konkretni potezi očekuju se već u aprilu.

Novoosnovana opština Stanari čeka nove investitore. Mogućnost da ovdje ulažu nudi se svima, a investitori iz Srbije mogli bi svoju šansu da vide u privredi koja se naslanja na EFT Rudnik i TE Stanari, kao i poljoprivredi.

"Mi smo došli da snimimo situaciju, pa da animiramo privrednike Iinadam se da će ih biti. Imamo mogućnosti da to i konkretizujemo", rekao je generalni konzul Srbije u Banjaluci, Vladimir Nikolić.

Razvoj privrede i investicije prioritet su nadležnih u Stanarima u ovoj godini. Posjeta predstavnika Srbije za njih je ohrabrenje da će se doći do konkretnih projekata.

"Dogovorili smo se da će firme iz Srbije imati punu podršku i prohodnost. Već smo zapisali koje su to firme, koje bi bile interesantne za djelatnosti ovdje, gdje bi se naslanjali na EFT odnosno na Termoelektranu", naglasio je načelnik opštine Stanari Dušan Panić.

Osim privredne saradnje uspostaviće se i drugi oblici saradnje, dogovoreno je na sastanku.

"Razgovaramo i o svakoj drugoj saradnji, na temu kulture, sporta, jer te dva oblika saradnje mogu da dovedu i do nekih drugih sadržajnijih oblika. Važno je da se ljudi povezuju", naglasio je konzul Srbije u Banjaluci. 

Nakon sastanka u opštini, delegacija je posjetila EFT Rudnik i Termoelektranu "Stanari", najveću energetsku investiciju u regionu,koja je krajem prošle godine počela proizvodnju električne energije .