latinica  ћирилица
21/02/2017 |  17:19 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Novi Grad: Radnici preduzeća "Kozaraprevoz" zatražili pomoć (VIDEO)

Dvanaest radnika preduzeća "Kozaraprevoz putnički saobraćaj" zatražilo je pomoć od opštine Novi Grad, jer su poslednju platu primili prije nekoliko godina, knjižice ne mogu da ovjere, a neki od njih ni da odu u penziju.
Kozaraprevoz - Novi Grad - Foto: RTRS
Kozaraprevoz - Novi GradFoto: RTRS

Računi preduzeća su blokirani, dugovanja su dostigla 1.600.000 maraka, od čega samo prema radnicima 750.000.

"Zadnju platu sam možda dobio 2011.godine, a do tada imam neisplaćenih plata 25.800 maraka", kaže radnik Slavko Stančević.

Nije rubrika vjerovali ili ne! Ovako svoju priču počinje jedan od dvanaest radnika novogradskog preduzeća „Kozaraprevoz putnički saobraćaj". Slavko Stančević u "Kozaraprevozu" proveo je radni vijek.

"Da mi barem nešto nadoknadi, da uvežu radni staž ili da nas pošalju na biro", istakao je Stančević

Dvanaest zaposlenih radnika nema šta da radi. Preduzeće za putnički saobraćaj nema autobuse, već samo autobusku stanicu na koju pristižu drugi autoprevoznici. Zbog dugovanja isključeni su struja i voda.

Јedini izlaz iz ove situacije je kupac koji bi mogao da uloži sredstva, izmiri obaveze i pokrene poslovanje, istaknuto je u pisanom odgovoru rukovodstva preduzeća.

"U narednih par dana „Kozaraprevoz „a.d. Novi Grad će obnoviti ponudu iz 2014.godine prema opštini Novi Grad za kupovinu učešća u kapitalu 'Kozaraprevoza putnički saobraćaj'", navodi se u odgovoru.

Priča smisao ima - smatraju čelni ljudi opštine Novi Grad. Čekaju da vide ponudu, ali i njenu isplativost.

"Problem prevoza đaka na teritoriji opštine je evidentan", kaže načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

"Tako da smo zainteresovani, jer ukoliko bi riješili pitanje putničkog saobraćaja "Kozaraprevoza" mi bi samim tim riješili i ovo pitanje dolaska đaka u škole", naglasio je Drljača.

Vlasnik preduzeća "Kozaraprevoz putnički saobraćaj" je AD "Kozaraprevoz" sa oko 500 akcionara, među kojima najviše akcija kapitala 28 odsto, ima jedan njemački državljanin. Procijenjena vrijednost imovine je oko 1.750.000 maraka.