latinica  ћирилица
22/02/2017 |  08:09 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Tužilaštvu podnesen Izvještaj protiv Tihomira Gligorića (VIDEO)

Bivši direktor Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić, osumnjičen je da je - sa još dva lica, RUGIP oštetio za blizu 4 miliona maraka.
Tihomir Gligorić - Foto: RTRS
Tihomir GligorićFoto: RTRS

Kako nezvanično saznajemo, osim Gligorića, osumnjičeni su i njegov bivši pomoćnik Dragan Macanović i Koviljka Petrović.

Gligorić, Macanović i Petrovićeva osumnjičeni su da su preduzeću Geoinženjering omogućili sticanje 3 miliona 990 hiljada maraka i to na štetu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Prvo su navedenom preduzeću omogućili da izvedu radove koji su premašili ugovorenu vrijednost, zatim su te radove zapisnički primili kao ispravno urađane, čime su stvorili obavezu za njihovo plaćanje, a zatim je Gligorić svjesno odbio da ih isplati, čime je stvorena pretpostavka da dug bude naplaćen sudski.

Iz Geoinženjeringa nisu propustili da to i urade, a rezultat sudskog postupka je obaveza RUGIP-a da Geoinženjeringu isplati blizu 4 miliona maraka, po osnovu izvedenih radova, parničnih troškova i zateznih kamata.

“Ova lica se sumnjiče da su u periodu od 2009. do 2012. godine, kao ovlašćena lica propustili da izvrše službene radnje, čime su upravu oštetili za 3,99 miliona KM”, izjavila je Mirna Miljanović portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Gligorić danas nije želio da govori pred našom kamerom. Oglasio se putem svog bloga.

Tvrdi da je sve medijski linč i pritisak na Vrhovni sud, uoči donošenja odluke po osnovu njegove žalbe na presudu za nesavjestan rad u službi.

“Budući da se radi o potpunoj besmislici koja je već bila predmet istrage, jasno je da se radi isključivo o vrsti novog pritiska na sudije Vrhovnog suda RS da donesu odluku o mojoj žalbi po mjeri naručilaca”, napisao je Tihomir Gligorić.

Vrhovni sud djelimično je danas usvojio njegovu žalbu i smanjio mu kaznu na šest mjeseci zatvora, zbog nezakonitog plaćanja smještaja za radnike uprave. Presudom je obavezan i da vrati 264 hiljade maraka nezakonito stečene koristi.