latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:09 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Podrška Vlade infrastrukturnim projektima u Bijeljini (VIDEO)

Proširenje saobraćajne infrastrukture koja je preduslov za razvoj regije Bijeljina, bila je tema razgovora ministra sobraćaja i veza RSepublike Srpske Neđe Trninića s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.
Bijeljina-  Ministar Trninić sa gradonačelnikom Mićićem - Foto: SRNA
Bijeljina- Ministar Trninić sa gradonačelnikom MićićemFoto: SRNA

Okosnice razgovora bile su mogućnosti izgradnje brzih saobraćajnica Bijeljina – Rača, Bijeljina -Zvornik preko Romanije do Hercegovine i oživljavanje željezničkog saobraćaja prema Srbiji.

Bijeljina ne bi trebalo da ostane saobraćajno slijepo crijevo, pa se u tom smislu mora povezati na auto-put do Koridora 5C, saglasni su i resorni ministar i predstavnici uprave i privrede grada Bijeljina.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninić upoznao je predstavnike grada Bijeljina sa tim da je u izgradnji mreže auto-puteva jedan od prioriteta i izgradnja auto-puta od Koridora 5C preko Brčkog, Bijeljine i prema Srbiji.

"Sa kineskom kompanijom se vode razgovori i mi smo uputili pismo namjere prema Eksim banci i čekamo odgovor i čekamo posjetu kineske kompanije pa ćemo vidjeti dokle šta i kako usaglasiti dalje", izjavio je danas Trninić.

Ideja za izgradnju brze saobraćajnice Bijeljina - Rača dobila je podršku resornog ministarstva, a grad Bijeljina bi taj projekat realizovao uz izgradnju nasipa na Drini.

Bolja saobraćajna komunikacija Bijeljine prema Srbiji zahtjev je i privrednika.

Resorni ministar istakao je da postoji potpuna saglasnost da Republika Srpska ustupi prostor stare željezničke stanice gradu Bijeljina, koja je u vlasništvu željeznica Srbije, ali je Vlada Srbije tek nedavno donijela odluku o ustupanju vlasništva nad dijelom Republici Srpskoj.