latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:12 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Mektić: Važno održavanje bezviznog režima

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić istakao je važnost održavanja bezviznog režima, te izrazio nadu da će se trenutna situacija u vezi sa nabavkom pasoških knjižica riješiti na vrijeme i da će izdavanje ličnih dokumenata biti nastavljeno prema propisanim bezbjednosnim procedurama.
Mektić - Trbić - Foto: SRNA
Mektić - TrbićFoto: SRNA

Mektić je danas razgovarao sa zamjenikom direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ Radivojem Trbićem o trenutnoj situaciji u vezi sa izdavanjem ličnih dokumenata, posebno biometrijskih pasoša koji su bili jedan od osnovnih uslova za donošenje odluke o liberalizaciji viznog režima za građane BiH.

Trbić je rekao da je IDDEEA preduzela sve raspoložive mjere u skladu sa zakonom da građani nakon 21. marta ne bi ostali uskraćeni za pasoš, saopšteno je iz ove agencije.

On je naglasio da je IDDEEA ostala opredijeljena u pogledu obezbjeđivanja biometrijskih pasoša koji su u skladu sa međunarodnim standardima i preporukama, regulativama EU i ICAO dokumentom 9303, što je osnovni garant povjerenja u dokumente BiH.

Izvor: SRNA