latinica  ћирилица
22/02/2017 |  16:18 | Autor: RTRS

Vijeće naroda Srpske 14. marta o rezultatima referenduma

Kolegijum Vijeća naroda Republike Srpske utvrdio je danas dnevni red za sjednicu Vijeća naroda, zakazanu za 14. mart, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana odluka o konstatovanju rezultata republičkog referenduma u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda.
Vijeće naroda - Foto: RTRS
Vijeće narodaFoto: RTRS

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje odluke o prestanku mandata članovima Republičke komisije za sprovođenje referenduma u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda.

Biće razmatrana i odluka o davanju posebnog ovlašćenja u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda, saopšteno je iz Vijeća naroda.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje zaključka u vezi sa izvještajem Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu republičkog referenduma na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske" u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Zakon o osnovnom vaspitanju i obrazovanju u vezi sa odlukom o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda.

Dnevnim redom je predviđeno i razrješenje člana Administrativne komisije Vijeća naroda Republike Srpske iz reda Službe Vijeća naroda Republike Srpske, kao i izbor novog člana.

Sjednica Vijeća naroda zakazana je za 14. mart u 12.00 časova.

Izvor: SRNA