latinica  ћирилица
23/02/2017 |  15:01 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Kasipović: Zakon o sudovima koncipirati na osnovu prijedloga iz Srpske (VIDEO)

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas da će u procesu strukturalnog dijaloga insistirati da zakon o sudovima BiH bude koncipiran na osnovu prijedloga ovog zakonskog rješenja koje je sačinilo Ministarstvo pravde Republike Srpske.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

- Ministre pravde na svim nivoima u BiH očekuje najmanje dva mjeseca napornog rada u procesu strukturalnog dijaloga. Za mene su orijentiri potpuno jasni, a to je koncept zakona o sudovima BiH koje je sačinilo Ministarstvo pravde Republike Srpske i zaključci Narodne skupštine Srpske o stanju u pravosuđu BiH - rekao je Kasipović, nakon sastanka sa direktorom za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Genovevom Ruiz Kalaverom.

On je ocijenio da je sastanak sa Kalaverom bio važan i podsticajan za nastavak strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa u BiH.

- Važno je što je polazna osnova u procesu strukturalnog dijaloga sve što smo radili u 2015. godini, u čemu jeste prepoznatljivo viđenje iz Republike Srpske, pa i o zakonu o sudovima. Insistiraću na ovome, a na osnovu zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske o stanju u pravosuđu BiH - dodao je Kasipović.

Kalavera je u odvojenim susretima danas u Sarajevu o reformi pravosuđa u BiH trebalo da razgovara i sa ministrima pravde Federacije BiH Matom Јozićem i BiH Јosipom Grubešom.

Izvor: SRNA