latinica  ћирилица
23/02/2017 |  15:37 | Autor: RTRS

Putin: Nanijeli smo veliku štetu teroristima

Ruske oružane snage nanijele su veliku štetu teroristima u Siriji, što je olakšalo razgovore između Damaska i opozicije, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.
Vladmir Putin (foto: www.kremlin.ru) -
Vladmir Putin (foto: www.kremlin.ru)

"Nanijeli ste veliku štetu međunarodnim terorističkim grupama, njihovim bazama, skladištima oružja i municije, opremi i infrastrukturi. To je doprinijelo pozitivnim rezultatima svih zemalja koje se bore protiv međunarodnog terorizma u Siriji i omogućilo stvaranje uslova za nastavak mirovnih razgovora sirijske vlade i naoružane opozicije", rekao je Putin.

On se obratio pripadnicima oružanih snaga povodom Dana branitelja otadžbine, prenio je "Sputnjik".

Putin je rekao da se u Siriji trenutno nalaze hiljade militanata iz Rusije i bivših sovjetskih republika.

"Prema podacima Glavne obavještajne agencije i Federalne službe bezbjednosti, riječ je o oko 4.000 ljudi iz Rusije i oko 5.000 iz republika bivšeg Sovjetskog saveza", rekao je ruski predsjednik.

On je dodao da su ruski vojnici osigurali bezbjednost Rusije izvođenjem borbenih zadataka u Siriji i da će njihovo iskustvo biti proučavano i korišteno u budućnosti.

Rusija je pokrenula vojnu intervenciju u Siriji 30. septembra 2015. godine, na zahtjev sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Izvor: SRNA