latinica  ћирилица
23/02/2017 |  16:19 ⇒ 24/02/2017 | 08:35 | Autor: RTRS

Dodik: Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, najveću štetu imaće BiH (VIDEO)

Današnja dešavanja u Predsjedništvu BiH-a jasno su pokazala da nije donesena odluka o pokretanju revizije, poručuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svjestan da ne postoje formalno- pravni osnovi za pokretanje revizije, kaže Dodik.

Izetbegović je izazvao krizu u BiH za koju se toliko zalaže, rekao je Dodik i izrazio uvjerenje da će iz te krize najveću štetu pretrpjeti BiH, iz koje neće moći dugo da izađe.

"Bez obzira na razloge Izetbegovića, jasno je da on ulazi i uvodi novu praksu ponašanja u zajedničkim Institucijama BiH i sada oni koji iz Republike Srpske govore o tome kako se ne treba ponašati, ovako ili onako, sada im je jasno da Izetbegović ne oklijeva da izađe iz svih institucija i sistema onda kada njemu to odgovara", napominje Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da je ovo sasvim novi slijed događaja.

"Što se same revizije tiče sve je potuno jasno, ja sam uvjeren da je Bakir Izetbegović izazvao takvu krizu u BiH koja se dugo neće riješiti i najviše će štete imati BiH za koju se on zalaže. Njegova priča o genocidu i agresiji je potpuna laž, ne mogu Srbi iz Republike Srpske i Federacije i istjerani iz Sarajeva biti agresori, niti je počinjen genocid onako kako on zamišlja", izjavio je Dodik.

Srpska mora sačuvati jedinstvo u ovom važnom trenutku, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Republika Srpska mora ostati jedinstvena u ovome i jedinstvo moramo graditi isključivo u činjenici da nam je savršeno jasno da su stalno prisutni napori Bošnjaka Muslimana iz Sarajeva da načine štetu Srbima u cijelini, pogotovo Republici Srpskoj", zaključio je Dodik.