latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:34 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Sajam u Beogradu- Srpska predstavila svoju turističku ponudu (VIDEO/FOTO)

U Beogradu je otvoren 39. Međunarodni sajam turizma koji je okupio više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Bogatu turističku ponudu predstavlja i Republika Srpska.
Sajam turizma - štand RS - Foto: RTRS
Sajam turizma - štand RSFoto: RTRS

U Srpskoj je prošle godine zabilježeno povećanje noćenja za 14%, a stranih gostiju za 29%. Sajam je šansa za nastavak dobre saradnje sa regionom.

„Radimo na projektu Nacionalnog parka Drina, i to sigurno će dati još jedan pozitivan impuls da taj proizvod Drine upakujemo zajedno i da ponudimo ga, da kažemo, široj turističkoj konzumaciji“, izjavio je Predrag Gluhaković ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ističe da postoji veliki interes da se podrži turistička aktivnost Republike Srpske.

“To je prilika da omogućimo ljudima da vide i druge, da kažem, segmente života, kao što je privreda Republike Srpske, njena industrija i da na taj način razvijemo interes i omogućimo širi oblik saradnje sa drugima.“

U organizaciji Predstavništva Srpske u Srbiji i Turističke organizacije RS, Srpska se predstavlja najboljim što ima. Ovogodišnji nastup uz potencijale, predstavlja i kulturu i tradiciju, čuvenu gastronomsku ponudu, proizvođače hrane i pića.

„Predstaviće se 26 lokalnih turističkih organizacija, hotelijeri sa Јahorine i brojni hotelijeri iz hotela cijele Republike Srpske, brojne turističke agencije koje se bave receptivnim turizmom, tu su svi predstavnici naših banja, predstavnici nacionalnih parkova...“, ističe direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović.

Zahvalnica Draganu Novakoviću

U okviru Sajma turizma predstavljeni su sportsko-turistički projekti omladinskih fudbalskih kampova koje Fudbalski klub "Crvena zvezda" sa partnerima organizuje duži niz godina. Najdužu tradiciju ima kamp na Јahorini, koji će biti održan deveti put, a za doprinos u realizaciji ovog projekta prigodne zahvalnice su uručene, između ostalog, i ministru Gluhakoviću i uredniku Sportske redakcije RTRS, Draganu Novakoviću.