latinica  ћирилица
23/02/2017 |  19:18 | Autor: RTRS

Runi ne odlazi u Kinu

Fudbaler Mančerster Јunajteda Vejn Runi uprkos spekulacijama da će karijeru nastaviti u Kini ostaje na Old Trafordu, objavio je AFP.
Vejn Runi (Foto: thesun.co.uk) -
Vejn Runi (Foto: thesun.co.uk)

Britanski mediji prenijeli su juče da se agent Vejna Runija nalazi u Kini gdje pokušava da obezbijedi ugovor najboljem strijelcu u istoriji Јunajteda.

Međutim, do toga najvjerovatnije neće doći.

Kapiten Engleske je izgubio mjesto u prvom timu otkako je Murinjo preuzeo Јunajted. On je od 17. decembra bio starter u samo tri utakmice, a nedavno je rekao da osim Јunajteda i Evertona neće igrati ni za jedan drugi klub u Engleskoj.

Engleski mediji su počeli sa spekulacijama da bi popularni Vaza nedjeljno primao milion funti, što je više od 1.180.000 evra, tačnije preko 60 miliona evra za godinu dana. Ukoliko se ovaj scenario obistini, postao bi najplaćeniji fudbaler svih vremena i prestigao bi Karlosa Tevesa koji prima 40 miliona evra po sezoni.

Runi je ranije izjavio da želi da ostane u klubu dok mu ne istekne ugovor 2019. godine, ali bi zbog male minutaže mogao da promijeni odluku.

On je 2004. godine kao 18-godišnjak došao u Mančester Јunajted, a do sada je odigrao 549 utakmica i postigao rekordnih 250 golova. Osvojio je pet šampionskih titula, Ligu šampiona, svjetsko klupsko prvenstvo, četiri Komjuniti Šilda, dva Liga kupa i FA kup.

Izvor: B92