latinica  ћирилица
23/02/2017 |  20:28 ⇒ 20:58 | Autor: RTRS

Delije odale počast kolegi Marku Ivkoviću

Navijači Crvene zvezda pred početka meča sa Galatasarajem odali su počast Marku Ivkoviću, tragično preminulom drugu.
Delije odali počast Јagodi i Čurkinu - Foto: nezavisne novine
Delije odali počast Јagodi i ČurkinuFoto: nezavisne novine

Veliki dio navijača u punom Pioniru nose majice sa likom tragično preminulog navijača crveno-bijelih, koji je život izgubio poslije utakmice dva kluba u Istanbulu 2014. godine.

Njega je pred početka meča sa Galatasarajem s leđa nožem ubo Kadri Aktaš, koji je osuđen na 25 godina robije.

Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman dočekan je zvižducima u hali "Aleksandar Nikolić", a pred početak utakmice Crvene zvezde i turskog kluba nije bilo incidenata.

Navijači Zvezde su zviždali Atamanu kada je izašao na teren, a turski trener je na meti pristalice Zvezde jer za njih rekao da su teroristi, poslije evroligaške utakmice dva kluba 21. novembra 2014. godine.

Turski košarkaški trener se više puta izvinio poslije toga. On je pred prošlu utakmicu dva kluba u Beogradu u Beogradskoj areni na teren ušao uz dva pripadnika ličnog obezbjeđenja, što sada nije bio slučaj. Tada je gađan sa više različitih predmeta.

Utakmica Zvezde i Galatasaraja proglašena je visokorizičnom, zbog čega je vidno prisustvo policije. Dvorana je bila puta više od pola sata prije početka utakmice, a mnogo navijača je ostalo ispred nje.