latinica  ћирилица
23/02/2017 |  20:57 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Zvezda pregazila Galatasaraj, navijači odali počast Ivkoviću i Čurkinu (FOTO/VIDEO)

Crvena zvezda zabilježila je novu važnu pobjedu u Evroligi savladavši u Pioniru Galatasaraj u meču 23. kola elitnog takmičenja – 77:58 (48:29).
Zvezda pregazila Galatu (foto:StarSport) -
Zvezda pregazila Galatu (foto:StarSport)

Srpski i regionalni šampion i drugi put ove sezone savladao je turskog predstavnika, a duel u punoj beogradskoj hali prelomio je sjajnom igrom u drugoj dionici.

Zvezda je poslije dvadeset minuta košarke imala 19 poena viška, a tu prednost je samo dodatno uvećavala za jedan od lakših trijumfa ove sezone.

Zvezda je zabilježila 13 trijumf, poslije dva poraza i nalazi se na šestoj poziciji sa mečom više od Panatinaikosa, koji takođe imaju 13. pobjeda, od koga ima lošiji međusobni skor.

S druge strane, tim Ergina Atamana, koji je poodavno ostao bez ikakavih šansi za plasman u plej-of, pretrpio je 16. neuspeh i posljednji je na tabeli.

Iako je Ognjenu Kuzmiću pripalo zvanje igrača meča, u prvi plan iskače učinak Branka Lazića. Јedan od najboljih defanzivaca Evrope pogodio je svih pet šuteva za tri i duel završio sa 17 poena i po dva skoka i ukradene lopte. Kuzmić je takođe bio odličan sa poenom manje i osam uhvaćenih lopti, dok je Marko Simonović pored pet skokova imao i 12 poena.

Istakli su se još i Čarls DŽenkins sa 11, odnosno Dion Tompson sa 10 poena i šest skokova.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je naš Vladimir Micov sa 11 poena, ali je on bio jedini dvocifreni pojedinac u Galati. Bruno Fitipaldo, Ostin Dej i Sinan Guler zabilježili su po osam poena.

I naredni duel biće izuzetno važan za ekipu sa Malog Kalemegdana u borbi za mjesto među osam najboljih timova Evrope, a u Beograd narednog četvrtka, takođe od 19 časova, stiže Bamberg.

Evroliga – 23. kolo:

CSKA – Makabi 93:81
Fenerbahče – Olimpijakos 67:64
Crvena zvezda – Galatasaraj 77:58
20.45 Milano – Barselona

petak:
18.00 Efes – Baskonija
20.00 Brose – Žalgiris
20.15 Panatinaikos – Uniks
21.00 Real Madrid – Darušafaka

POČAST MARKU IVKOVIĆU I VITALIЈU ČURKINU

Kao što se očekivalo navijači šampiona ABA lige odali su počast ubijenom Marku Ivkoviću, navijaču crveno-bijelih koji je stradao 2014. godine nakon uboda nožem jednog od navijača Galatasaraja pred duel dve ekipe u Istanbulu.

Delije su takođe prije početka meča odale počast nedavno preminulom ambasadoru Rusije pri UN Vitaliju Čurkinu.

"Prijatelju pravde i srpskog naroda počivaj u miru", bila je poruka na transparentu.