latinica  ћирилица
24/02/2017 |  09:32 | Autor: RTRS

Novi Grad- Vatrogasci gasili dva požara

Vatrogasci su tokom prošle noći na području Novog Grada imali dvije intervencije gašenja požara koje su potrajale do rano jutros, rekao je starješina lokalne Teritorijalne vatrogasne jedinice Nikola Rađenović.
Šumski požar (ilustracija) - Foto: SRNA
Šumski požar (ilustracija)Foto: SRNA

Deset vatrogasaca je juče od 16.00 časova gasilo požar u Hozićima, gdje je na većoj površini vatra zahvatila šumu i nisko rastinje.

- U ovom naselju vatra se približila jednoj kući, ali je požar na vrijeme ugašen. Imali smo problem, jer se vatra javljala na pet odvojenih lokacija - kaže Rađenović.

Prema njegovim riječima, na kraju ove intervencije, vatrogasci su na terenu iz baze dobili dojavu o novom požaru u naselju Poljavnice, gdje je, takođe, vatra zahvatila šumu i nisko rastinje.

- I u Poljavnicama je vatra bila blizu kuća, ali smo uspjeli ugasiti i taj požar - rekao je on.

Rađenović kaže da je juče, prije ovih intervencija, na području opštine zabilježen i požar u naselju Mešinovac, ali su do dolaska vatrogasaca mještani djelimično ugasili vatru.

On je danas apelovao da građani budu pažljivi prilikom paljenja vatre na otvorenom, posebno ako je vjetrovito, kao što je bio slučaj juče.

Rađenović kaže da su vatrogasci od početka godine imali 25 intervencija od kojih je nekoliko zbog šumskih požara.

Izvor: SRNA