latinica  ћирилица
24/02/2017 |  15:12 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Bijeljina: Uskoro nova autobuska stanica (VIDEO)

Bijeljina bi konačno trebala da dobije novu autobusku stanicu. Gradska uprava već je izvršila eksproprijaciju šest stanova na staroj željezničkoj stanici i izmjestila skladište.
Autobuska stanica Bijeljina - Foto: RTRS
Autobuska stanica BijeljinaFoto: RTRS

Pripremni radovi su završeni na staroj željezničkoj stanici gdje bi trebala da se gradi nova autobuska stanica. Postoji saglasnost da Vlada Republike Srpske ustupi Gradu Bijeljina prostor na kome se nalazi stara željeznička stanica da bi se tu izgradila autobuska stanica, a to će biti učinjeno čim se vlasništvo nad zemljištem, sa Srbije, prevede na Republiku Srpsku.

Iako se o projektu nove autobuske stanice u Bijeljini priča više od deceniju, nažalost on još nije realizovan. Razlog je što stara željeznička stanica nije uknjižena na Republiku Srpsku, nakon čega bi mogla biti ustupljena gradu Bijeljina, kaže ministar saobraćaj i veza Neđo Trninić.

"Јer je tek skoro Vlada Srbije donijela odluku o ustupanju vlasništva i čim se završi uknjižba mi ćemo ustupiti taj prostor za izgradnju autobuske stanice", dodao je Trninić.

Izmještanje autobuske stanice dio je strategije razvoja grada. Projekat je već deceniju, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa "mrtvo slovo na papiru". Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uvjerava da to neće i ostati.

''To je projekat koji će ići malo kasnije, ali će ići sigurno i tu neće biti nikakvih problema", istakao je Mićić.

U cijeloj priči pitaće se i preduzeće "Semberija transport" koje je vlasnik postojeće autobuske stanice. Kakva će biti cijena ove lokacije, koliko će gradska uprava na kraju izdvojiti novca, ostaje otvoreno pitanje.

"Sad je sve stvar dogovora pošto je ova autobuska stanica naše vlasništvo, i zemljište i djelatnost. Grad može da pravi drugu autobusku stanicu ukoliko imaju interesa i ukoliko žele. Ali ukoliko se ne dogovorimo mi odavde ne idemo", naglasio je vlasnik preduzeća "Semberija transport", Pantelija Mitrović.

Gradska uprava je sa "Željeznicama Srbije" ranije dogovorila da se pored nove autobuske stanice gradi i nova željeznička stanica, za šta je obezbijeđena i finansijska garancija od 400 000 maraka.