latinica  ћирилица
24/02/2017 |  16:01 ⇒ 25/02/2017 | 01:37 | Autor: RTRS

Monika Beluči otvorila Fest (VIDEO)

Zvijezda Kusturičinog filma "Na mliječnom putu" Monika Beluči otvorila je 45. Fest. Do 5. marta će na najvećoj srpskoj filmskoj smotri premijerno biti prikazano čak 95 filmova. Karte za projekciju odavno su rasprodate.
Slavna italijanska glumica otvara Fest - Foto: TANЈUG
Slavna italijanska glumica otvara FestFoto: TANЈUG

Osim Belučijeve, koja je i najveća atrakcija 45. Festa, uoči svečanog otvaranja crvenim tepihom prodefilovali su Sloboda Mićalović i ostali članovi ekipe filma "Na mliječnom putu", predstavnici javnog i političkog života, članovi žirija takmičarskih programa Festa, između ostalih Sergej Trifunović, Srđan Golubović, reditelj Dalibor Matanić i glumica Ksenija Marinković iz Hrvatske, Miroslav Momčilović, Slobodan Skerlić i drugi.

"Velika je čast prisusvovati filmskom festivalu sa ovako dugom tradicijom, snimanje je dugo trajalo , bilo je zahtjevno ,ali sa Emirom Kusturicom nikada nije dosadno", rekla je Belučijeva i dodala da je Kusturica ovim ostvarenjem pokazao koliko voli i poštuje žene glumice.

"Ovaj film, Emirov poziv je stigao u jednom vrlo spcifičnom trenutku mog živogta i mislm da je jako lijepo što se Emir odlučio da napravi ljubavnu priču između dvoje ljudi koji su prošli svašta u životu, kojima nije ni do čega , a onda im se desi nešto čarobno", istakla je Belučijeva.

"Kada čovjek upozna glumicu kao što je Monika Beluči oplemeni svoj život ne samo vizuelnim efektima nego i onim što ona svojom ličnošću unese u to prijateljsvo", izjavio je Kusturica.

"Ona je prvi put učestvovala u jednom filmu od glave do pete, bila je u blatu, skrivala se ispod ovaca , skakala sa 20 metara i u isto vrijeme nije izgubila ono što je najvažnije kod čovjeka, a to je  da razmjenjuje energiju na sceni, a ne da glumi odvojeno", istakao je on.

Belučijevu i Kusturicu primio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je zahvalio italijanskoj glumici što je svojim radom učinila mnogo na promociji srpske kulture. Italijanski ambasador Đuzepe Manco uručio je Kusturici odlikovanje “Nosilac ordena Italijanske zvijezde“, koje mu je dodijelio predsjednik Italije.