latinica  ћирилица
24/02/2017 |  21:49 | Autor: RTRS

Han: Pratimo situaciju u Crnoj Gori, sve strane da budu uzdržane

Komesar EU za proširenje Јohanes Han rekao je da EU prati "prilično delikantnu" situaciju u Crnoj Gori jer opozicija bojkotuje Skupštinu, i Brisel poziva sve strane da budu uzdržane.
Јohanes Han - Foto: TANЈUG
Јohanes HanFoto: TANЈUG

"Bojkot nije održivo rješenje. Vjerujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postići dogovor da se opozicija vrati u skupštinske klupe. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika", naveo je Han.

On je rekao da očekuje da svi crnogorski organi pokažu odgovornost i transparentno istraže šta se dogodilo na dan izbora, 16. oktobra prošle godine, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Kad je riječ o ukidanju imuniteta poslanicima, to ne mogu da komentarišem, to je nešto što se reguliše domaćim zakonodavstvom. Pažljivo pratimo situaciju na terenu i pozivamo sve strane na uzdržanost", poručio je Han.

On je istakao da su veze EU i Crne Gore veoma bliske i da je to zaključio iz sastanaka u kojima je učestvovao lično.

Han, koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori boravio u decembru prošle godine, planira da se uskoro sretne sa svim političkim subjektima, navodi Radio televizija Crne Gore.

Izvor: SRNA